Τα διεθνή ταξίδια έγιναν πολύ πιο προσιτά και πολύ φθηνότερα με την έλευση των αερομεταφορέων χαμηλού κόστους. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλοί προορισμοί που φαίνεται να προορίζονται για ταξιδιώτες με πολλά χρήματα. Αλλά μην ανησυχείτε, καθώς σας έχουμε συμβουλές για το πώς να επισκεφθείτε μερικούς από τους παραδοσιακά πιο ακριβούς προορισμούς, παραμένοντας πάντα εντός του προϋπολογισμού σας.

Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε δύο προορισμούς που θεωρούνται πολύ ακριβοί εδώ και χρόνια – την Ισλανδία και τις Μαλδίβες, αλλά οι συμβουλές μας μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για πολλές άλλες χώρες. Μάθετε πώς να τις επισκεφθείτε χωρίς να τινάξετε την μπάνκα στον αέρα!

Για μια καθημερινή δόση ταξιδιωτικής έμπνευσης και συμβουλές για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα ταξίδια σας χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία, ακολουθήστε την eSky στο Instagram. Μπορείτε επίσης να δείτε τους λεπτομερείς οδηγούς προορισμών και τα ταξιδιωτικά άρθρα μας, γεμάτα με εμπιστευτικές συμβουλές και κόλπα. Και μην ξεχνάτε την εφαρμογή eSky, όπου μπορείτε να βρείτε τις καλύτερες τιμές και προσφορές προορισμών, ενώ παράλληλα αποθηκεύετε όλες τις ταξιδιωτικές σας πληροφορίες σε ένα εύκολο μέρος – ιδανικό για την οργάνωση του οικονομικού σας ταξιδιού στην Ισλανδία ή στις Μαλδίβες!

Off-road, Ισλανδία
Off-road, Ισλανδία © iStock

Ο φθηνότερος τρόπος για να ανακαλύψετε τη Γη των Ξωτικών

Η Ισλανδία συγκαταλέγεται εδώ και χρόνια στις πιο ακριβές χώρες του κόσμου. Τα ξενοδοχεία στο Ρέικιαβικ μπορεί να είναι πολλές φορές ακριβότερα από εκείνα σε άλλες σκανδιναβικές πρωτεύουσες, ενώ οι τιμές των εστιατορίων ξεπερνούν τον ευρωπαϊκό μέσο όρο σχεδόν κατά το ήμισυ. Το αλκοόλ είναι επίσης πολύ ακριβό εδώ, οπότε πώς μπορείτε να επισκεφθείτε την Ισλανδία χωρίς να αδειάσετε εντελώς το πορτοφόλι σας;

Camping, Ισλανδία
Camping, Ισλανδία © iStock

Ευτυχώς, υπάρχουν και αρκετοί πιο προσιτοί τρόποι για να εξερευνήσετε την Ισλανδία. Το κάμπινγκ εδώ γίνεται όλο και πιο δημοφιλές, με ένα συνεχώς αυξανόμενο δίκτυο κάμπινγκ που είναι καλά οργανωμένα και πολύ φθηνότερα από τα ξενοδοχεία και τους ξενώνες. Λάβετε υπόψη σας ότι η Ισλανδία βρίσκεται στα σύνορα του Αρκτικού Κύκλου, επομένως το να κοιμάστε σε σκηνή καθ’ όλη τη διάρκεια της ατελείωτης ηλιοφάνειας της καλοκαιρινής περιόδου μπορεί να σας φανεί μάλλον περίεργο στην αρχή – τέτοια είναι η δύναμη της ισλανδικής φύσης.

Ύπνος στη σκηνή του τελευταίου ορόφου, Ισλανδία
Ύπνος στη σκηνή του τελευταίου ορόφου, Ισλανδία © iStock

Τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, τα λεωφορεία και οι πτήσεις εσωτερικού μπορεί να φαίνονται αρκετά ακριβά στον μέσο τουρίστα, αλλά αξίζει να λάβετε υπόψη την επιλογή της ενοικίασης ενός αυτοκινήτου εκτός δρόμου με σκηνή οροφής για να συνδυάσετε το κόστος. Αν και η αρχική δαπάνη είναι υψηλότερη, η επιλογή αυτή έχει μια σειρά από πλεονεκτήματα, όπως η κατάργηση της ανάγκης να κάνετε κράτηση καταλύματος ή να τρώτε σε ακριβά εστιατόρια. Εάν επιλέξετε να νοικιάσετε αυτοκίνητο, αναζητήστε τις φθηνότερες ζώνες στάθμευσης στην πόλη – αυτές είναι γνωστές ως ζώνες P3 και επισημαίνονται με μπλε χρώμα.

Θερμές πηγές στην Ισλανδία
Θερμές πηγές στην Ισλανδία © shutterstock

Τα οχήματα εκτός δρόμου είναι συχνά εξοπλισμένα με κουζίνα για αυτοεξυπηρέτηση και μπορείτε να αγοράσετε προμήθειες από τα προσιτά σούπερ μάρκετ Bonus και Kronan. Δεν χρειάζεται να αγοράσετε εμφιαλωμένο νερό – το νερό στην Ισλανδία είναι από τα καθαρότερα στον κόσμο και είναι αρκετά κρύο για να το πιείτε κατευθείαν από τη βρύση. Ενώ βρίσκεστε στο Ρέικιαβικ, αξίζει να εγγραφείτε για μια δωρεάν ξενάγηση στην πόλη στο πλαίσιο του προγράμματος Free Walking Tour. Οι περιπατητικές περιηγήσεις στην πρωτεύουσα διοργανώνονται κατά περιόδους και είναι πολύ δημοφιλείς. Δεν είναι μυστικό ότι συχνά υπάρχει εισιτήριο για να γνωρίσετε τη ναυαρχίδα των θερμών πηγών της Ισλανδίας, οπότε αναζητήστε δωρεάν εναλλακτικές στο Fosslaug ή στο Guðrúnarlaug. Εκτός εποχής, επικρατεί συχνά πολύ ήρεμη ατμόσφαιρα.

Οι Μαλδίβες είναι για όλους

Οι Μαλδίβες ήταν παραδοσιακά ένας προορισμός διακοπών για τους πλούσιους, ωστόσο αυτό έχει αλλάξει με την ανάπτυξη του αεροπορικού δικτύου της χώρας, καθώς και με την αυξημένη ευαισθητοποίηση για φθηνότερους τρόπους ταξιδιού, κυρίως χάρη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι Μαλδίβες άλλαξαν επίσης τους κανονισμούς διαμονής τους τα τελευταία χρόνια, επιτρέποντας το άνοιγμα ξενώνων στα τοπικά νησιά και δίνοντας στους ταξιδιώτες χαμηλότερου προϋπολογισμού καλύτερες επιλογές από ποτέ. Οι Μαλδίβες είναι μια συναρπαστική χώρα που μπορεί να εξερευνηθεί αυτόνομα, διατηρώντας παράλληλα έναν λογικό ταξιδιωτικό προϋπολογισμό. Αξίζει να προγραμματίσετε μια επίσκεψη σε αυτό το αρχιπέλαγος μόνοι σας και όχι μέσω ενός ταξιδιωτικού γραφείου, το οποίο χρεώνει υψηλά ποσά για αυτού του είδους τις διακοπές. Η ρύθμιση μιας ειδοποίησης τιμών για τις φθηνότερες πτήσεις θα σας βοηθήσει να προγραμματίσετε ένα ταξίδι με λογικές τιμές και θα σας επιτρέψει να δείτε τις προσφορές και τις μεταβαλλόμενες τιμές των εισιτηρίων. Αξίζει να αναζητήσετε φθηνότερες πτήσεις με ανταπόκριση εντός των Μαλδίβων για να ξοδέψετε τα χρήματα που σας περίσσεψαν, προκειμένου να εξερευνήσετε τη γοητεία αυτού του νησιωτικού παραδείσου.

Πορθμείο, Μαλδίβες
Πορθμείο, Μαλδίβες © iStock

Μετά την προσγείωση στο αεροδρόμιο Βελάνα, οι περισσότεροι τουρίστες κατευθύνονται στο κέντρο του Μαλέ με ταξί, ωστόσο τα τακτικά δρομολόγια των πλοίων είναι μια φθηνότερη επιλογή. Διατηρήστε τον ταξιδιωτικό σας προϋπολογισμό υπό έλεγχο προγραμματίζοντας ταξίδια σε νησιά που βρίσκονται κοντά μεταξύ τους – έτσι εξοικονομείτε επίσης πολύτιμο χρόνο ταξιδιού. Πριν συμφωνήσετε για οποιαδήποτε υπηρεσία, βεβαιωθείτε ότι η τελική τιμή περιλαμβάνει φόρους, καθώς είναι κοινή πρακτική εδώ να προστίθενται πρόσθετες χρεώσεις σε υπηρεσίες ή γεύματα – από το κόστος της μεταφοράς από το αεροδρόμιο μέχρι το περιβαλλοντικό τέλος στο ξενοδοχείο σας.

Χαλαρώστε στις Μαλδίβες
Χαλαρώστε στις Μαλδίβες © iStock

Τρεις κύριες μορφές διαμονής είναι δημοφιλείς στις Μαλδίβες – τα θέρετρα, τα κρουαζιερόπλοια με καμπίνα και οι ξενώνες. Η τρίτη επιλογή είναι η πιο οικονομική και θα σας προσφέρει την πιο αυθεντική εμπειρία των Μαλδίβων. Από πολλές απόψεις, το να ταξιδέψετε με χαμηλό προϋπολογισμό στις Μαλδίβες είναι πολύ καλύτερο από το να μείνετε σε ένα από τα πολυτελή θέρετρα. Τα πολυτελή θέρετρα διακοπών είναι συχνά χτισμένα σε ιδιωτικά νησιά και απομονωμένα από την υπόλοιπη χώρα, ενώ η διαμονή σε ξενώνα προσφέρει στους επισκέπτες μια γεύση από τον πραγματικό χαρακτήρα και την καθημερινή ζωή αυτών των όμορφων νησιών.


FAQ

Instagram

Ψάχνετε για κάποιο συγκεκριμένο μέρος;